måndag 13 augusti 2012

disk-disk-disk-disk-disk

tjoho, va vi diskar oss just nu hundarna och jag!

Aston har kört några ag 2 or sen uppflytten för att jag tänkte träna och utmana honom rejält på kf tävlingsmässigt. Han har inte klarat det riktigt utan gått för tidigt. Gör om gör rätt!

Nu är han uppflyttad och kommer att köra enbart klass 3 från nästa tävling.

Wille är inne i en disktrend - slalom fortsätter att spöka allt som oftast men när han sätter det så gör han det så himla fint! Mer träning och rutin och förståelse för hur han ska hantera farten behövs.

Våra första skälvande starter i hopptvåan har varit riktigt kul förutom den i Häverö som har varit allas samtalsämnen senaste veckorna - en översvår hopptvåa som inte gav oss med snabba hundar en sportmössa. Nåja, den kan vi glömma och istället analysera helgens lopp som Kenth Svartberg gjort. Vilka gett fin information om läget!

När slalom ligger tidigt i banan och han inte klarar den utan vi måste ta om då brinner det till och han gasar på för mycket även i resten av loppet. Men när vi kommer till nära, tajta svängsituationer så går han lugnt och samlat. Bra känns riktigt bra för framtiden.
Dom svåraste sakerna klarar han som hinder från fel håll och tajta svängar men så fort det blir en raka där han får ånga på så tappar jag honom.
Han ser fortfarande låååånga raksträckor när han får möjlighet - haha, hoppsan gick han i den "fällan" sa Kenth när Wille hittade en alldeles egen raksträcka...

Nöjd med hundarna dom är såå roliga!

Vi fortsätter vår tävlingssäsong men jag måste plocka in tid för mer träning emellan där jag får plocka tillbaka lite svängar och samla ihop den lille bcn. Aston bara mognar och taggar till av sig själv just nu - han är stabil!

På nåt konstigt hundnördigt sätt så längtar man lite till höst och vinter för jag har sååå mycket roligt att träna på - efter varje tävling blir listan längre och längre och längre...ser snart ut som tomtens önskelista :-)

Men ett lopp i mål nu skulle sitta fint!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar