torsdag 21 juli 2011

efter många tävlingshelger

så har vi gått tillbaka till lite basic träning jag å Aston. Finslipning av kontaktfälten som vissa träningar sitter kanonfint och vissa inte alls. Svåra slalomingångar sätter han fint men ibland tappar han lite väl mycket fart i slalom, han känns överlag lite ojämn just nu i träningen. Vissa dagar är han lite oengagerad och ger inte allt men vissa dagar som idag är han taggad och gör allt så fint med fart och engagemang.

Tror att det händer en del i huvet på honom just nu för han kan verka lite frånvarande även på promenaderna, vardagslydnad som han kan verkar helt plötsligt helt främmande. Han ser verkligen ut som att han inte förstår...

Men dagens lydnadspass med Anna Arvsten som inspiration och hjälp va kul och Aston va sådär fokuserad och tajt som han kan när han går som bäst! Härlig känsla! Vi jobbade mycket med hans fokus, han fick verkligen kämpa för att inte släppa kontakten med störning runtomkring. Minsta lilla han släppte kontakt - kort time-out. Sen göra om och göra rätt - och då ramlade poletten ner och han gick så jädra snyggt i ett långt fritt följ. Vi ska finslipa svängarna och halterna, få honom att jobba in rumpan mer. Det känns bra!

Wille måste jag bara filma nästa träning för himmel å pannkaka så läcker han är!! Han exploderar där ute bland hindren, gör fina svängar och söker hinder med härlig fart! Underbart!
Kontakfältsträningen består av både låda och target. Vi får se hur det går, just nu är han lite het och har så bråttom både till lådan och till target och vi har inte kommit längre än att han ska snabbt fram till lådan /targeten. Men vi har gott om tid på oss att få till det, vill inte förstöra hans fart.

Det jag måste ta tag i och få till nu är hans lekritualer... kampen är bra och entusiasmen i leken är bra, så bra att mina händer får utstå för mycket ont...
Kan nu ställa högre krav på hur han ska leka och att det inte är ok att sätta tänderna i mina händer för ajaj, då tar leken slut. Han måste ha koll på att det är leksaken han hugger efter, han får heller inte hoppa efter leksaken och bete sig.

Båda mina älskade hundar ger mig så mycket och dom är så himla bra på alla sätt och vis, tänk att man blir så lycklig av några timmars hundträning med dom här härliga kompisarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar