fredag 14 maj 2010

Nya erfarenheter - vatten och sök!

Träningsplats för onsdagens jakt var Lafsen men ett nytt ställe där vi hade fina ytor för både markeringar, sök och vattenarbete.
Markering med först dummie och sen den äckligaste anden man kan skåda -verkligen på sista refrängen...(den fick stanna kvar i skogen och göra nån räv glad...)
Men Aston hade inga problem med den gamla fågeln utan tvärtom tycker han att han kan äta lite på den. Men i utbyte mot köttbullar så kom han och lämnade fint. Oj, var däremot lite vimsig för dagen och fick mycket annat i sin näsa - det hade varit jaktprov några dagar tidigare där så det var inte så konstigt. Han brukar ju vara så samlad så det var inget vi la så mycket vikt vid.
Vi testade ett sök på fem dummysar i en halvcirkel, vi skickade varannan gång Oj och Aston - överaskande duktiga var dom för att göra det för första gången. Dom hittade alla, kom in med dom och satt tysta och väntade på sin tur!!!

Vattenarbetet då...ja, där bjöds vi på dagens asgarv som lille söte Oj bjöd på - vilken minst sagt annorlunda simteknik...men vilken envishet han visade på när han snudd på drunknade i sina försök att baxa in anden!
Aston som simtränat lite mer hämtade både bollar, dummies och anden men han kan å sin sida inte vara lugn och tyst. Fick dämpa honom med godissök bakom honom. Han skriker av upphetsning. Så hur kul vattenarbetet än är även för oss människor så är det LITE sån träning nu och MYCKE passivitet och markarbete vid vatten.

Vi fick sitta en bra stund innan Aston kunde koppla av och varva ner och vi kunde lämna platsen och åka hem. Men så bra erfarenheter vi fick med oss från den här dagen! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar