fredag 22 april 2011

utsläppta!!

Vi är sen ett par dagar utsläppta ur vår karantäntid på riktigt - kan slappna av och umgås med hundar och vänner igen på klubben! Åh, så härligt det är!
Sol som värmer, torra fina planer - utomhusträning är som att släppa ut kalvar på grönbete, det bara spritter i benen.
När man än kommer ner på klubben så är det aktivitet där, det finns alltid en drös med härliga människor att surra med och träna med. Livet leker!

Aston är också lycklig över att få springa agility på gräs i solsken! Det märks inte minst på hans fart och tryck som är mycket bättre nu än förr. Han t o m nonchalerar mina svängsignaler  och drar på framåt, ett i mina ögon angenämt problem för det är inga som helst problem att få honom att börja svänga igen -det är han bra på!
Men jag måste vara närvarande hela tiden på varje hinder och jobba jobba jobba och springa!

Idag gjorde han två fina vändor på vår första bana, några onödiga rivningar men annars ett jättefint slalom och en härlig fart. Andra banan vi satte ihop var knepig och vi blev trötta så frustrerad matte och galen hund blev ingen bra kombo :-)
Men att han kört två träningar i rad nu med en höglöptik är kanonduktigt, han har inte visat någon tendens till att gå ur arbete och nosa efter snygga Piri!

Wille är så duktig och fokuserad, drar som iller genom tunneln och har inte alls samma behov av att titta efter mig som Aston utan springer på tills bollen hamnar framför honom. Han sitter så fint i 1-2-3 leken och har bra tryck i inkallningarna. Vilken liten stjärna han är!

Nästa helg börjar tävlingssäsongen på allvar, lagtävlingar på lördag och klass 1 på söndag!

Nu är vi igång!

Blir så lycklig av mina hundar att jag blir alldeles varm i hjärtat!

1 kommentar:

  1. Härligt positivt inlägg i bloggen.
    Ja, visst är det härligt att se backen och att snön nu är borta. Nu är det bara synd att dygnet inte har fler timmar, det är så mycket man vill göra. Vi önskar er lycka till nu när ni åter får beträda tävlingsbanorna. Vi tror på er!
    En riktigt god och glad påsk önskar vi er!

    SvaraRadera