onsdag 2 juni 2010

jaktprov.......

Ooops - så har anmälan till Tollarspecialen gått iväg och det blev ett kryss i rutan för Nybörjarklass Tollingjaktprov...
Hjälp, nu gäller det att ligga i hårdträning fram till sista helgen i juli!!! Det är mycket vi måste träna på Aston och jag.
Men dagens träning visar ändå att han kan MEN behöver en "nagel i ögat" - då går han fint. I jaktträningssituationen tål han och behöver han en rejält fast hand och en rejäl tillsägelse när han vill äga och tramsa.
Men då gör han sitt jobb så fint så fint!!!

Kom in med alla tre fåglarna på söket efter en liten tillsägelse att det INTE är ok att byta kaja mot and...fågel som fågel ska in!

Markeringarna likaså - att norpa fågel och springa iväg för att ha den för sig själv är INTE ok! En tillsägelse och sen gjorde han sitt jobb och han har jämn fart ut och in och ett superbra grepp och jättefina avlämningar!
Nöjd med andra ord - lite disciplin bara så kan det gå riktigt bra till slut!

Vattenarbetet är KUL! Han hoppar i och hämtar både fågel och näckrosor...

Passiviteten blir bättre och bättre och idag är jag riktigt nöjd med lille hund som till och med la sig ner helt lugn bredvid mig OCH satt tyst och stilla (dock toktaggad) när Oj jobbade i vatten.

Det tar sig! Och det ger mersmak när det går bättre och bättre och med en träningskompis som är så rolig och har så mycket kloka tankar och har en sån fantastisk hund(Tessan och Oj) som är en sån begåvning - så är det bara hur härligt som helst att ge sig ut bland mygg och andra små djur i skogen och släpa runt med dom gamla fåglarna!

Med glädje och iver - Nova Scotia Duck Tolling Retriever!

1 kommentar:

  1. Roligt att ni ska starta på jaktprov. Jag kommer stå längst fram i "fan klubben". :-)

    SvaraRadera