tisdag 8 mars 2011

Bachekurs och bajskorvar :-)

Underbar kurs för svenska mästarinnan Veronika Bache i går! Vi drillades i både blindbyten, jaakkos och serpentiner allt för att hitta den snävaste vägen över och runt hinder.
Aston var trots hårt arbete senaste dagarna väldigt pigg och alert i kroppen, han gav järnet i alla övningar och hans starka sida är verkligen att svänga tajt över hinder - han gillar verkligen det. Men den här dagen hade han också spring och ös under tassarna på raksträckorna och han drog på hinder som aldrig förr. Det var så härligt! Veronika berömde honom och tyckte att han är en bra hund - kan bara hålla med :-)

Han är så rolig att träna för han fokuserar verkligen när han jobbar trots att han kan vara helt flipprig mellan varven och igår var han helt stissig pga löptikar runt om. Huvudsaken är att han jobbar!
Han är lättbelönad men jag märker att egentligen är agilityn självbelönande, han kampar visst gör han det men helst vill han bara få fortsätta.
Slalom för dagen var helt omöjligt...vet inte riktigt varför. Det kan vara att han inte hinner med i farten, det kan vara att han håller på att byta till en effektivare teknik som Oj gjorde för några veckor sen. Det kan vara bara en grej just nu.
Ska plocka fram bågarna och hjälpa honom att göra rätt, bara köra på 8 pinnar och belöna upp massor. Ska också ta med filmkameran så att jag lättare kan analysera efteråt vad han gör.
Spännande!

Bajskorvar...ja, tänk va glad man kan bli av det...haha! Blir lika glad varje gång jag ser att Wille är fast och fin i magen.
Jag ropar inte hej än, men nu har han varit med på alla senaste dagarnas äventyr och inte reagerat med diarre!
Jag har enbart gett honom foderkulor - lite och ofta. Inget godis och inga kex eller dylikt. Foder som belöningsgodis och Fortiflora en gång om dan.

Nu håller jag tummarna!

Det är liksom lite lättare att gå på och träna honom när han mår bra, så nu jobbar vi på med lekövningar. Han är inte jättebra på att kampa så det övar vi på flera gånger om dan. Och särskilt i nya miljöer med störning.
Favoritleksaken är just nu boll på snöre och pipboll.
Han har ett jättefint släpp till leksak och 1-2-3 leken är han grym på.
Han blir också bättre och bättre på att komma tillbaka med leksak - lägger inte i handen än men vi tar små små steg i taget.

Ja men så kul det är att träna hund! Tävlingsåret kommer att bli grymt! Willes utveckling ska bli grymt spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar