torsdag 5 april 2012

torsdagsgänget

är en alldeles nybildad lydnadsgrupp. På initiativ av bl a Anki Settervall så sattes den här gruppen ihop med tanken att strukturera upp träningen,  hjälperna och feed-back från kompisarna.

Vi är åtta stycken med unghundar och klass 1 hundar men alla med högt uppsatta mål för framtiden.

Upplägget är seriöst och genomtänkt och kommer att tillföra så mycket till oss alla.

Vi börjar med att maila till alla två dagar innan träningen vad vi har tänkt träna och vad vi vill att alla ska titta på. Man kan själv koppla av helt och gå in i bubblan med sin hund och lita helt på att dom runt omkring säger till när man ska belöna.

Alla får varsin uppgift t ex att agera domare, tävlingsledare, störning, en kan titta på hundens attityd, en kan titta på hur vi tvåbenta rör oss etc.

Första passet är  ca fem minuter per hund, alla andra antecknar under tiden. När alla kört går vi in och utvärderar och ger feed-back. Konstruktivt!
Sen går vi tillbaka ut och kör pass 2 likadant men kanske med nya moment.

Så himla bra att få så många ögon som ser och så många med nya tankar och ideer och erfarenheter.

Alla i gruppen blir lika mycket sedda och får lika mycket hjälp, inga långa tradiga pass för hunden och konstruktiv kritik där alla från början vet vad man vill ha hjälp med att se.

Till en början ska vi träffas varannan torsdag. Varje gång börjar och slutar med platsliggning - det kommer att bli sååå himla nyttigt för Aston.

Tack Anki för att du drog igång det här!

Att det funkar i en träningsgrupp är A och O för att man ska växa och utvecklas. Det är så mycket roligare att träna när man vet att alla är engagerade. Det gäller både i lydnaden och agilityn.

Det är så mycket mer lärorikt när man kan dela med sig av sina erfarenheter och tankar och när man kan lita på att dom andra runtomkring ser och hjälper och stöttar.

1 kommentar:

  1. Sandra med Aila och Vide9 april 2012 kl. 11:44

    Åh, det där lät ju toppenbra! Seriöst och smart och kommer säkert att ge många bra tankar/idéer!

    SvaraRadera