måndag 28 februari 2011

magplågor i dubbel bemärkelse...

Nu börjar jag bli rejält orolig för Willes mage.  Han har ju haft sin oroliga mage från första veckan han bodde hos mig, med ungefär 1-2 veckors mellanrum har han fått en sväng diarre som hållt i sig i ett dygn och sen har han varit bra. Han har blivit slö och vissa gånger fått feber men ändå ätit sin mat.
Jag har relaterat det till stress, miljöombyten som utlöst det. Men ibland har han klarat stressiga miljöer och ibland inte.

Förra veckan när vi åkte till stugan så kräktes han upp all mat och fick sen diarre som sen dess inte gett med sig, den här gången matvägrar han dessutom. I fyra dagar åt han ingenting, men han drack vatten och åt sitt Canicur probiotika så han blev aldrig uttorkad och slö. Nu får jag i honom lite lite dietfoder och kokt fisk men han har fortfarande diarre...

På Ekebys djurpraktik föreslår dom kokt fisk, canicur men också Fortiflora som också Karin ger till kullbrorsan Flip.

Nu hoppas jag så mycket att det ska hjälpa och att det inte blir nåt kroniskt av det här...

Det är dom funderingarna som snurrar nu i skallen...hur ska jag kunna ha en hund som inte tål stressiga tävlingsmiljöer??? Det går ju inte, och det gör mig så lessen.
Jag vill ju träna och leka och busa med min valp, jag blir förtvivlad när jag ser min magra lilla vän som bara  ryggar tillbaka när han ser en matskål och han ser så olycklig ut.

6 kommentarer:

  1. Jag tror inte det är stressiga miljöer som är orsaken, det stämmer liksom inte med övriga släkten, det måste vara något annat. Men kanske att han behöver lugn och ro ett tag för att magen ska komma i balans?
    Jag tycker du ska kontakta en specialist om han inte blir bättre snabbt.
    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  2. Kolla maten. han kanske inte tål vete, spannmål. Jag hade en hund som inte gjorde det. När jag bytte så blev han en annan hund. testa ngt med ris el majs baserat.
    Har kommit i kontakt med så många hundar som INTE tål vete (spannmål)
    krya på er
    kramar om

    SvaraRadera
  3. Stackars stackars lilla Wille!

    Kan som kats ovan säger vara något med fodret. Mammas flat har både kräkts ofta och vart dålig i magen i större delen av sitt liv men blivit mycket hjälpt av Hills foder i/d.

    Hoppas den lille blir bra snart!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Tack gulliga ni!! Han har blivit bra nu på Hills i/d på burk och Fortiflora probiotika. Nu är han sig lik igen! :-)
    Kullbrorsan är likadan och får dietfoder men han har blivit dålig igen även på det. Han är ju bra emellanåt och det kan gå upp till två veckor mellan varven ibland. Den här gången tror jag det var nån bakterie som orsakade det hela. Jag håller tummarna för att det funkar den här gången! Annars får vi göra en ordentlig utredning.

    SvaraRadera
  5. Skönt att det är bättre!
    Skulle det kunna vara så att de aldrig hinner bli stabila i magen och då reagerar större än normalt på rätt harmlösa saker? De är ju känsliga första två månaderna efter att man hämtat dem eftersom mammans antikroppar avtar då. Får de en infektion så kan de reagera mer innan de hunnit bilda eget motstånd.
    Kram på er hoppas det håller sig bra nu!
    Eva

    SvaraRadera
  6. Eva jag tror att du är helt rätt ute! Det är ju dessutom så att dom inte fick sin råmjölk eftersom Cima inte ville släppa till dom första dygnet. Det kan ju ställa till det med immunförsvaret under lång tid.
    Jag ska ge Wille lugn och ro nu ett bra tag så att han återhämtar sig ordentligt men det är svårt när valpen är pigg och vill hitta på saker. Men lugna miljöer och inget godis som frolic eller blodpudding utan lättsmälta saker. Idag är han både busig och hungrig :-)

    SvaraRadera